sobota 8. února 2014

Krkovice pečená v kysaném zelí



4 hrubší plátky krkovice

500g kysaného zelí (já měla německé z Penny a bylo hodně tmavé a kyselé, lepší je Otické)

3 mrkve

1 větší cibule

1 lžička cukru

sůl, pepř, olej




Maso dobře naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji orestujeme z obou stran. 



Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, zelí překrájíme (popř.propláchneme), přidáme nakrájenou cibuli, sůl, pepř, cukr, 3 PL oleje a dobře všechno promícháme.



Do zapékací mísy vlijeme výpek z masa z pánvičky, vrstvu zelí, na to krkovici a přikryjeme opět vrstvou zelí.




Pečeme na 160°C asi 70-80 min. Podáváme s bramborem.






Žádné komentáře:

Okomentovat