neděle 9. února 2014

Provensálská kýta




500g vepřové kýty

1 plechovka loupaných rajčat

2 lžíce provensálského koření

olej, sůl

8 stroužků česneku

1 lžička cukru

100ml smetany





     Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, můžeme klidně i nakrájet na cca 3cm široké proužky. Osolíme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. 



     Zasypeme provensálským kořením (nešetříme), zalijeme celým obsahem rajčatové konzervy (pokud jsou rajčata vcelku, tak je předem pokrájíme na menší kousky), trochu ještě přisolíme, ocukrujeme, přidáme plátky česneku, lehce podlijeme a dusíme doměkka. Ke konci zjemníme smetanou, prohřejeme a podáváme.



tentokrát s tarhoňou


 


Žádné komentáře:

Okomentovat