Barcelonský jablečný závin
TĚSTO
5 vajec
120g cukru
80g hladké mouky
1 lžička skořice
40 g strouhaných mandlí
Z 5 bílků ušleháme sníh, přidáme cukr, žloutky a došleháme dohusta.
Pak opatrně vmícháme nastrouhané mandle, skořici a mouku. Těsto nalijeme stejnoměrně na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme na 180°C asi 8-10 minut, až je povrch těsta pevný. Necháme vychladnout.
NÁPLŇ
500 g jablek
1 lžička skořice
100 g cukru
2 lžíce citr.šťávy
200 ml smetany ke šlehání
Oloupaná jablka mezitím nastrouháme nahrubo, zakapeme citr.šťávou. Přidáme lžičku skořice, cukr a smetanu a promícháme. Směs naneseme na těsto a zavineme. Povrch posypeme cukrem a skořicí.
Žádné komentáře:
Okomentovat