čtvrtek 2. ledna 2014

Barcelonský jablečný závin



TĚSTO
5 vajec

120g cukru

80g hladké mouky

1 lžička skořice

40 g strouhaných mandlí


     Z 5 bílků ušleháme sníh, přidáme cukr, žloutky a došleháme dohusta.
Pak opatrně vmícháme nastrouhané mandle, skořici a mouku. Těsto nalijeme stejnoměrně na plech vyložený pečícím papírem. 

    Pečeme na 180°C asi 8-10 minut, až je povrch těsta pevný. Necháme vychladnout.


NÁPLŇ
500 g jablek

1 lžička skořice

100 g cukru

2 lžíce citr.šťávy

200 ml smetany ke šlehání


     Oloupaná jablka mezitím nastrouháme nahrubo, zakapeme citr.šťávou. Přidáme lžičku skořice, cukr a smetanu a promícháme. Směs naneseme na těsto a zavineme. Povrch posypeme cukrem a skořicí.



Žádné komentáře:

Okomentovat