čtvrtek 2. ledna 2014

Hovězí roštěnky



Hovězí plátky (zadní, roštěnec)

cibule

sůl, pepř, hořčice, 

hladká mouka

špetka muškátové květu


    Plátky masa jemně rozklepeme rukou, osolíme a opepříme z obou stran. Z jedné strany pomažeme hořčicí. Na oleji zpěníme cibuli, vložíme maso pomazanou stranou nahoru. Necháme chvíli zatáhnout, poprášíme hladkou moukou a obrátíme. Podlijeme vodou, přidáme špetičku muškátového květu a přikryté dusíme. Maso musí být jen zlehka potopené, aby v troubě neokoralo. 

    Pečeme do změknutí při 190°C, často poléváme a přidáváme vypečenou šťávu, aby bylo maso stále zlehka ponořené. Na konci necháme vypéct, aby se vytvořila hustější šťáva.
    Podáváme s rýží nebo s hranolkami a volským okem.



Žádné komentáře:

Okomentovat