Hovězí roštěnky
Hovězí plátky (zadní, roštěnec)
cibule
sůl, pepř, hořčice,
hladká mouka
špetka muškátové květu
Plátky masa jemně rozklepeme rukou, osolíme a opepříme z obou stran. Z jedné strany pomažeme hořčicí. Na oleji zpěníme cibuli, vložíme maso pomazanou stranou nahoru. Necháme chvíli zatáhnout, poprášíme hladkou moukou a obrátíme. Podlijeme vodou, přidáme špetičku muškátového květu a přikryté dusíme. Maso musí být jen zlehka potopené, aby v troubě neokoralo.
Pečeme do změknutí při 190°C, často poléváme a přidáváme vypečenou šťávu, aby bylo maso stále zlehka ponořené. Na konci necháme vypéct, aby se vytvořila hustější šťáva.
Podáváme s rýží nebo s hranolkami a volským okem.
Žádné komentáře:
Okomentovat