čtvrtek 6. února 2014

Vepřová žebírka



2 kg masitých vepřových žebírek (bůček)


Omáčka 

250 ml vody

125 ml sójové omáčky

1 lžíce cukru

3 lžíce sladké chilli omáčky

100 ml kečupu

8 stroužků česneku

5 cm čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného najemno


   Žebírka rozdělíme na jednotlivé kosti obalené masem. Omáčku smícháme, žebírka v ní můžeme nechat i pár hodin naložené. 

    Přendáme do pekáče i s omáčkou a pod alobalem pečeme 75 minut na 180°C. Sundáme alobal, promícháme a pečeme dalších 25 minut. Zvyšíme teplotu na 200°C a pečeme ještě 20 minut.  


     Ten sosík nemá chybu!!!







Žádné komentáře:

Okomentovat